På jagten efter det gode liv

Vi overvældes af muligheder i et omfang så få kan følge med alle de valg, det indebærer. Her i huset har vi længe talt om, at vi, trods husherrens datamatiker uddannelse, ikke kan følge med i den digitale verden. Vi har også bemærket, at ingen tilsyneladende sætter spørgsmålstegn ved den omfangsrige brug af en elektronisk dims på størrelse med en æske ekstra lange tændstikker. Dimsen kan bruges til

 

 

at læse E-bøger
at hente madopskrifter
at få haveråd
at tage fotos
at scanne QR koder (få mere vareinformation)
at foretage indkøb fra sofaen
at se tv og you tube
at høre radiopodcasts
at sms’e
at maile
følge Facebook
følge Instagram
at tjekke vejrudsigt og nyheder
at Google information
at oversætte via ordbog
musik streaming
film
kørevejledning GPS - med udvidet "reality"
at sende ansøgninger til det offentlige
at bruge netbank
at betale med Mobile pay

samt tale i telefon, hvor ganske få mennesker tilsyneladende generes af, at lyden er så rædselsfuld, netop på grund af de mange tilbud, den lille dims også skal bruges til.

HVIS der opstår problemer med brugen af dimsen, laves der da bare en ny, der dækker over de fejl, der måtte være ved de gamle! Og kommer derved ganske meget til at minde om min afdødes mors medicinskab.

For hele den digitale verden er bare så skide hamrende smart fundet på, og ingen stiller spørgsmål ved den kompleksitet, der skal kodes ind i den lille husholdningsæske.  

Strømnedbrud og magnetiske solpletter/udbrud kan få os på tanken, om det virkelig er værd at satse al sin energi på dimsens hukommelse?

Den dansk producerede DPA 4006 mikrofon blev udvalgt af NASA til at optage lyden fra Mars, da rumfartøjet landede. Og virkede så ikke alligevel, fordi der opstod en softwarefejl.

Man behøver ikke være i familie med Einstein for at studse over, at vi tror, der er noget i vejen med os selv, når kompleksiteten i dimsen gør, at l….. ikke virker. Det er ikke mere blot de gamle og uøvede, der fumler rundt, og ikke kan få det tekniske isenkram til at virke.